14 Ocak 2017 Cumartesi

Leonardo da Vinci Kimdir ?

Etiketler



Leonardo da Vinci Kimdir ?

Leonardo, noterlik yapmakta olan Ser Piero da Vinci'nin ve büyük olasılıkla bir çiftçi kızı olduğu düşünülen Caterina'nın İtalya'da evlenmeden yaşadıkları birliktelikten olan çocuklarıdır. Leonardo da Vinci, Floransa kentine bağlı Vinci kasabası yakınlarındaki Anchiano'da doğmuştur.

Leonardo da Vinci Avrupa'daki modern adlandırma kurallarının meydana gelmesinden evvel dünyaya gelmişti. Bu nedenle tam adı, "Vincili Piero'nun oğlu Leonardo" anlamına gelmekte olan "Leonardo di Ser Piero da Vinci"dir. Leonardo eserlerini ya "Leonardo" ya da "Io, Leonardo (Ben, Leonardo)" şeklinde imzalamıştır.

Leonardo’nun annesi Caterina'nın Piero'nun Ortadoğulu bir köle olduğu düşünülse de bu konuda kesin bir kanıta rastlanmamıştır. Leonardo’nun doğduğu yıl, babası Albiera ismindeki ilk eşiyle evlenmiştir, Caterina ile ise hiç evlenmemiştir.


Leonardo’ya doğduğundan itibaren annesi bakmıştır, fakat bir kaç yıl geçtikten sonra annesi başkasıyla evlendirilerek komşu kasabaya geçince Leonardo, babasının da nadiren uğradığı büyükbabasının evinde hayatına devam etti. Kimi zaman ise Floransa’ya babasının evine gitmekteydi. Leonardo aile içinde hiçbir zaman meşru bir evlat olarak görülmediği gibi amcası Francesco haricinde ailesindeki hiç kimse ona sevgi göstermedi.